Reč dobrodošlice

Reč dobrodošlice

U ime grada Zrenjanina, u ime organizatora „Dani piva“ i u ime organizacionog  odbora Šestog naučno – stručnog Simpozijuma „Pivo, pivarske sirovine i oprema“ sa međunarodnim učešćem, koji će se održati od 25-27. oktobra 2023. godine u hotelu „Vojvodina“ , imam zadovoljstvo da vas pozovem da učestvujete i doprinesete događaju, koji će vam omogućiti nova saznanja u ovoj oblasti kao i da vam pruži priliku da se sretnete sa ekspertima i kolegama iz oblasti piva, sirovina za proizvodnju piva i tehnologije pivarstva. Manifestacija „Dani piva“ koja ima dugogodišnju tradiciju želi da ovim simpozijumom proširi svoj program, stručnim i naučnim doprinosom iz ove oblasti i da to preraste u tradiciju.

Nadamo se da ćete vašim učešćem kao izlagači, predavači, poster izlagači, sponzori i zakupci izložbenog prostora, doprineti višem kvalitetu ovog simpozijuma.

Očekujući vas uz najbolje želje,

Gradonačelnik  Zrenjanina

Simo Salapura

salapuras

Poštovani,

Velika mi je čast i zadovoljstvo da vas u ime organizatora – Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, Instituta od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju, pozdravim i pozovem da uzmete aktivno učešće u radu Simpozijuma „Pivo, pivarske sirovine i oprema“, koji se tradicionalno već peti put organizuje u gradu Zrenjaninu.

S obzirom na činjenicu da se u okviru našeg Instituta već više od osam decenija uspešno radi na oplemenjivačkim programima preko 53 biljne vrste, jedan od strateških ciljeva našeg Instituta je i stvaranje dobrih, visoko prinosnih i kvalitetnih sorti pivskog ječma i hmelja. Iskreno želimo da svi učesnici Simpozijuma „Pivo, pivarske sirovine i oprema“ svojim radovima, izlaganjima i diskusijama daju nezamenljiv naučni i stručni doprinos ovoj oblasti, da ovaj Simpozijum u budućnosti možda preraste i u veći događaj, a da hmelj i druge alternativne biljne vrste ponovo zasijaju starim sjajem na našim poljima.

Predsednica Upravnog odbora Instituta za ratarstvo i povrtarstvo

Prof. dr Dragana Latković

latkovic_slika